Corona maatregelen: protocol verantwoord zwemmen

Het is zover! We mogen weer starten met de zwemlessen.

In de update van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus in de persconferentie van het kabinet en het RIVM op woensdag 6 mei werd bekend gemaakt dat de binnenzwembaden vanaf maandag 11 mei weer open mogen.

Om op een veilige en verantwoorde manier weer gebruik te kunnen maken van het zwembad in Lochem, hebben vervolgens nog een aantal instanties ‘hun licht hierop laten schijnen’, te weten: het Outbreak Management Team (OMT), TUDelft, de samenwerkende partijen in de zwembranche, Veiligheidsregio Noord/Oost Gelderland, gemeente Lochem en ‘last but not least’ de directie van Hotel Hof van Gelre.

De richtlijnen van het RIVM zullen u inmiddels genoegzaam bekend zijn, hieronder willen wij op hoofdlijnen ingaan op het protocol van de Zwemacademie. Het protocol hebben wij met veel zorg afgeleid van het Protocol Verantwoord Zwemmen dat is opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche en goedgekeurd door het RIVM.

Protocol Zwemacademie Lochem op hoofdlijnen:

– De zwemlessen starten aankomende maandag 18 mei.
– Thuis de kinderen omkleden. De eerste zwemlessen zal er zonder bovenkleding worden gezwommen, alleen in zwemkleding. Badjas en slippers aan richting het zwembad.
– Zoveel mogelijk thuis naar de wc.
– Kom niet ruim van tevoren, maar maximaal 5 minuten voor aanvang van de zwemlessen.
– Per kind één begeleider mee naar de zwemlessen,
– Binnenkomst via de witte zijdeur (nachtingang) trappen op richting de zwemzaal.
– Bij binnenkomst handen ontsmetten, zowel ouder als kind.
– In de zwemzaal gaan de kinderen op de bank zitten en slippers, badjas en een handdoek worden in de zwemzaal gelegd. Bij het versnelde traject wat te eten en drinken meegeven.
– Ouders verlaten de zwemzaal via de gang richting de hotelkamers, denk hierbij aan de hotelgasten.

Tijdens de zwemles:
– Zijn er geen ouders aanwezig;
– Gaan de kinderen alleen naar de wc wanneer het echt nodig is, begeleiding voor de trap naar beneden is aanwezig (extra instructeur);
– Wordt er niet gedoucht, de douches zijn afgesloten;
– Materialen worden na ieder gebruik ontsmet;
– Ieder kind behoud zijn eigen zwemschijven de gehele zwemles;
– Houd de instructeur waar mogelijk zoveel mogelijk afstand daar waar mogelijk;

Einde van de zwemlessen:
– Worden de zwemlessen iets eerder gestopt (10 minuten voor het hele uur). Kinderen drogen zichzelf grof af, zwemkleding blijft aan en badjas en slippers worden aangetrokken;
– Onder begeleiding van de extra instructeur zullen de kinderen de zwemzaal verlaten via de gang die uitkomt bij de hotelkamers. Dit in alle rust zodat hotelgasten geen overlast ondervinden!
– Ouders wachten buiten bij de hoofdingang op hun kind, (5 minuten voor het hele uur)

In het nieuwe lesrooster zullen wij vanzelfsprekend rekening houden met de periode dat de kinderen niet hebben gelest. Dit geldt overigens ook voor de nieuwe lesgroepen die eind maart/begin april en in juni zouden starten met zwemlessen. De nieuwe groepen krijgen hierover nog aanvullend bericht van ons via de e-mail.

Voor de groepen die in de maanden april/mei zouden gaan diplomazwemmen, gaan wij bekijken of het reëel is of dit nog voor de zomervakantie zou kunnen, we zijn hiervoor nog in overleg met verschillende instanties.

Vragen? Neem dan contact met ons op.